Preskocit navigáciu

Novovymenovaní plukovníci v ozbrojených silách SR


Novovymenovaní plukovníci v ozbrojených silách SR

Po prvýkrát v histórii novodobých Ozbrojených síl Slovenskej republiky sa v stredu 6. júna v Bratislave uskutočnil, za účasti velenia OS SR a rodinných príslušníkov povyšovaných profesionálnych vojakov, slávnostný ceremoniál symbolického povýšenia profesionálnych vojakov do hodnosti "plukovník".

Počas slávnostného aktu, symbolicky, položením čepele blatnického meča na ramená nových plukovníkov, povýšil náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek týchto ôsmich profesionálnych vojakov OS SR:
- plk. Ing. Vladimíra Lisého,
- plk. Ing. Miroslava Ofčaroviča,
- plk. Ing. Ľubomíra Gorelčíka,
- plk. Ing. Miloša Mosného,
- plk. Ing. Karola Polakoviča,
- plk. Ing. Jána Žarnovického,
- plk. Ing. Maroša Miškolciho,
- plk. Ing. Jozefa Ševčíka.

Položenie blatnického meča, ktorý je súčasťou insígnií náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky, na plecia plukovníkov symbolizuje dôveru, ktorú náčelník OS SR vkladá do nových plukovníkov, ale aj ťarchu zodpovednosti, ktorú budú niesť na svojich pleciach.

„Povýšením do plukovníckej hodnosti ste dosiahli vysoko postavenú profesionálnu métu, ktorá je nielen výrazom ocenenia Vašich odborných a morálnych kvalít, plnenia si služobných povinností a celkového prístupu k Vášmu pôsobeniu v ozbrojených silách, ale aj výrazom uznania najbližšej rodine za pochopenie a za vytvorenie pokojného rodinného zázemia. Táto méta však nie je len ocenením za dosiahnuté výsledky a úspechy, ale je predovšetkým veľkou výzvou na pokračovanie v doterajšej práci a na presadzovanie nových prístupov pri rozvoji ozbrojených síl“, povedal náčelník GŠ Vojtek vo svojom príhovore.

Za novovymenovaných plukovníkov predniesol príhovor plukovník Ľubomír Gorelčík, ktorý sa v mene všetkých poďakoval za prejavenú dôveru, ktorú si nesmierne vážia a zároveň sľúbil, že prejavenú dôveru nesklamú.


Novovymenovaní plukovníci v ozbrojených silách SRNovovymenovaní plukovníci v ozbrojených silách SRNovovymenovaní plukovníci v ozbrojených silách SRNovovymenovaní plukovníci v ozbrojených silách SRNovovymenovaní plukovníci v ozbrojených silách SRNovovymenovaní plukovníci v ozbrojených silách SRNovovymenovaní plukovníci v ozbrojených silách SRNovovymenovaní plukovníci v ozbrojených silách SRNovovymenovaní plukovníci v ozbrojených silách SRNovovymenovaní plukovníci v ozbrojených silách SRNovovymenovaní plukovníci v ozbrojených silách SRNovovymenovaní plukovníci v ozbrojených silách SRNovovymenovaní plukovníci v ozbrojených silách SRNovovymenovaní plukovníci v ozbrojených silách SRNovovymenovaní plukovníci v ozbrojených silách SRNovovymenovaní plukovníci v ozbrojených silách SR

Autor: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková, kpt. Ján Hollán , Foto: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková, MO SR - Ivan Kelement, Miloš Ščepka - Dátum: 07.06.2012
Čítanosť: 18207
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share