Preskocit navigáciu

Bojové streľby v Hronseku


Bojové streľby v Hronseku

Príslušníci Ozbrojených síl SR, ktorý vo Výcvikovej jednotke vojenských misií v Martine vykonávajú prípravu pred vyslaním do OMLT CSS-3 absolvovali v treťom januárovom týždni Výcvik bojovej streľby III. stupňa v Centre výcviku a kynológie Vojenskej polície v Hronseku.

Úspešné splnenie cieľov streleckej prípravy je jedným z najdôležitejších kritérií v rámci komplexného výcviku, ktorý musia úspešne splniť pred vyslaním na plnenie náročných úloh do operácie ISAF v Afganistane. Starší inštruktor Centra výcviku a kynológie Vojenskej polície z Vlkanovej nrtm. Eduard Kotian, ktorý streleckú prípravu vyučuje už dlhé roky, kládol hlavný dôraz na správne držanie zbrane, cielenie na terč a samotné spúšťanie kohútika. "Nie je dôležitý až tak čas za ktorý vystrelíte, ale skôr presnosť zásahu" – prízvukoval pri hodnotení čiastkových výsledkoch strelieb nrtm. Kotian.

Príslušníci týmu OMLT CSS-3 vykonali streľby zo samopalu vz. 58 a pištole vz. 82 a svojimi výsledkami potvrdili, že úspešne splnia aj túto časť ich komplexnej prípravy.


Bojové streľby v HronsekuBojové streľby v HronsekuBojové streľby v HronsekuBojové streľby v Hronseku

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 25.01.2012
Čítanosť: 22207
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share