Preskocit navigáciu

Sedemnásta rotácia odchádza do Afganistanu


Sedemnásta rotácia odchádza do Afganistanu
V priestoroch 22.mechanizovaného práporu v Michalovciach, sa predstavitelia Ozbrojených síl Slovenskej republiky, rodinní príbuzní a známi, rozlúčili s vojakmi, ktorí v najbližších dňoch odchádzajú do operácie ISAF v Afganistane. Vojenského nástupu sa zúčastnil veliteľ pozemných síl OS SR generálmajor Ján Salaganič a veliteľ 2. mechanizovanej brigády pozemných síl  plukovník gšt. Karol Navrátil.
 
„Čas ktorý strávite mimo svojho domova, bude relatívne krátky, ale zároveň dlhý pre vašich najbližších. Pevne verím, že rodinné zázemie, ktoré teraz dočasne opúšťate, prekoná dobu odlúčenia a po splnení úloh sa všetci vrátite domov,“ aj týmito slovami sa rozlúčil s nastúpenými vojakmi veliteľ pozemných síl.
 
K odchádzajúcim jednotkám sa prihovoril aj designovaný veliteľ kontingentu podplukovník Róbert Plávka, ktorý zdôraznil: „Budeme plniť veľmi zodpovedné úlohy, na splnení ktorých budú závisieť životy naše, ale aj životy našich kolegov. Je na nás, aby sme sa so cťou vysporiadali s úlohami kladenými na nás zo strany našej vlasti, ale aj partnerov v zbrani. Mojím najväčším želaním je, aby sme sa všetci vrátili po ukončení našej misie späť k rodinám živí a zdraví.“
 
V Afganistane budú slovenskí vojaci plniť úlohy ochrany základne KAF (Letisko Kandahár), ženisti budú pokračovať v odmínovaní, rekonštrukcii a výstavbe tejto základne a pyrotechnici budú likvidovať muníciu a improvizované výbušné prostriedky. V zostave rotujúcich jednotiek je aj tím CSS OMLT (operačný výcvikový tím), príslušníci vojenskej polície a ďalší špecialisti, ktorí budú plniť úlohy na rôznych stupňoch velenia v operácii ISAF.  Plniť časť záväzkov Slovenskej republiky voči NATO, na obdobie šiestich mesiacov, odlieta 170 mužov, 4 ženy a špeciálne vycvičený pes.
 

Sedemnásta rotácia odchádza do Afganistanu Sedemnásta rotácia odchádza do Afganistanu Sedemnásta rotácia odchádza do Afganistanu Sedemnásta rotácia odchádza do Afganistanu Sedemnásta rotácia odchádza do Afganistanu Sedemnásta rotácia odchádza do Afganistanu Sedemnásta rotácia odchádza do Afganistanu Sedemnásta rotácia odchádza do Afganistanu Sedemnásta rotácia odchádza do Afganistanu Sedemnásta rotácia odchádza do Afganistanu Sedemnásta rotácia odchádza do Afganistanu

Autor: npor. Michal Vajda , Foto: rtm. Róbert Hložka - Dátum: 25.11.2011
Čítanosť: 13411
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share