Preskocit navigáciu

Pri povodniach v Žiari nad Hronom už pomáhajú aj vojaci


Pri povodniach v Žiari nad Hronom už pomáhajú aj vojaci

Následky stredajšej ničivej prívalovej vlny v mestskej časti Žiaru nad Hronom Šášovské Podhradie včera pomáhali odstraňovať aj siedmi príslušníci ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Ich úlohou bolo pomáhať domácim obyvateľom pri odstraňovaní nánosov bahna, konárov a iných nečistôt. V znečistenej mestskej časti vo štvrtok zostali až do neskorého večera. Zasahujúci vojaci boli z brigády veliteľstva vzdušných síl OS SR.

"O pomoc nás požiadali predstavitelia mestskej časti. Keďže jedným z poslaní armády je pomáhať v krízových situáciách, nebol dôvod, aby sme ich požiadavke nevyhoveli," vysvetlil štátny tajomník Ministerstva obrany SR Róbert Ondrejcsák.

Dnes 22. júla rezort obrany počet vojakov zvýšil. Od skorého rána ich v Žiare nad Hronom pôsobí spolu 21 a dvaja zdravotníci. Na odstraňovanie nečistôt vyčlenila armáda aj tatrovku T-815.

Pomoc OS SR mestu ocenil okrem obyvateľov aj viceprimátor Peter Antal. Podľa jeho slov samospráve nestačilo ani to, že stiahla vlastných ľudí z iných prác. "Vojaci nám tak mimoriadne pomohli, za čo im patrí nesmirna vďaka," uviedol Antal. Bahno podľa jeho informácií zaplavilo až dve tretiny mestskej časti Šášovské Podhradie.


Pri povodniach v Žiari nad Hronom už pomáhajú aj vojaciPri povodniach v Žiari nad Hronom už pomáhajú aj vojaciPri povodniach v Žiari nad Hronom už pomáhajú aj vojaciPri povodniach v Žiari nad Hronom už pomáhajú aj vojaciPri povodniach v Žiari nad Hronom už pomáhajú aj vojaciPri povodniach v Žiari nad Hronom už pomáhajú aj vojaciPri povodniach v Žiari nad Hronom už pomáhajú aj vojaci

Autor: MO SR, OS SR , Foto: VzS - rtn. Roman Chovanec - Dátum: 22.07.2011
Čítanosť: 18220
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share