Preskocit navigáciu

Medaily za službu v mierovej misii UNFICYP


Medaily za službu v mierovej misii UNFICYP
 
Dňa 22. júna 2011 boli novým príslušníkom FMPU ( aj príslušníkom Vojenskej polície ), ktorí splnili podmienku nepretržitej služby v misii minimálne 3 mesiace, slávnostne udelené a odovzdané medaily za službu v mierovej misii UNFICYP na Cypre.

Slávnostný akt odovzdávania medailí sa odohral pri západe slnka na ploche starého letiska v Nikózii, ktoré je súčasťou nárazníkovej zóny a územia chráneného silami OSN. Svojim príhovorom ho otvorili najvyšší politický predstaviteľ misie Lisa BUTTENHEIM (Chief of Mission) a veliteľ jednotiek UNFICYP Maj Gen Chao LIU (Force Commander), ktorí prítomným vojakom poďakovali za ich doterajšiu službu. Slávnosti sa zúčastnili spoločne všetky kontingenty slúžiace v misii. Medzi pozvanými hosťami nechýbali politickí a diplomatickí predstavitelia participujúcich krajín a civilní aj vojenskí príslušníci misie. Slávnostné pochodovanie jednotiek na úvod a aj v závere sprevádzala vojenská hudba z Veľkej Británie.

Nástupu sa vôbec po prvý raz zúčastnili aj príslušníci FMPU ,ktorí sa počas troch mesiacov plnohodnotne začlenili do radov medzinárodnej Vojenskej polície v misii UNFICYP .

Medaila má tri pruhy, biely v strede a dva modré OSN na oboch koncoch. Pruhy sú oddelené dvoma úzkymi prúžkami, tmavo modrá symbolizuje Stredozemné more.
 

Medaily za službu v mierovej misii UNFICYPMedaily za službu v mierovej misii UNFICYPMedaily za službu v mierovej misii UNFICYP

Autor: infoservis MO SR , Foto: infoservis MO SR - Dátum: 22.06.2011
Čítanosť: 24878
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share