Preskocit navigáciu

O radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženisti


O radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženisti

Ďalší slovenský príspevok k budovaniu dôvery medzi afganským obyvateľstvom a jednotkami ISAF predstavuje zariadenie detského ihriska v provincii Kandahár, ktoré vlastnoručne zhotovili slovenskí ženisti v operácii ISAF.

Organizačný prvok pre spoluprácu s obyvateľstvom (INFLUENCE CELL KAF) veliteľstva základne KAF Kandahár zorganizoval 25. marca 2011 akciu pre deti s cieľom vybaviť infraštruktúru detského ihriska pri škole v dedinke Kalantar Kallay. Hojdačky a preliezačky pre deti z dedinky a blízkeho okolia vlastnoručne vyrobili príslušníci multifunkčnej ženijnej roty slovenského kontingentu v operácii ISAF. Presun po nebezpečnej provincii až do lokality Kalantar Kallay, ako aj bezpečnostné zaistenie priestoru školy počas prác slovenských ženistov zabezpečili americké jednotky Ochranných síl COBRA.

Najväčšiu radosť z nového zariadenia detského ihriska mali samozrejme deti, ktoré si hojdačky a preliezačky vyskúšali ihneď po ich dokončení. Splnenie tejto úlohy pozitívne ocenilo aj velenie kandahárskej základne. Z multifunkčnej ženijnej roty boli na plnenie úloh vyčlenené dve obrnené vozidla TATRAPAN zo ženijnej čaty a zdravotnícky TATRAPAN príslušníkov nášho obväziska.


O radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženistiO radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženistiO radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženistiO radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženistiO radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženistiO radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženistiO radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženistiO radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženistiO radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženistiO radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženistiO radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženistiO radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženistiO radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženistiO radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženistiO radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženistiO radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženistiO radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženistiO radosť v očiach afganských detí sa pričinili slovenskí ženisti

Autor: SLOVCON ISAF , Foto: SLOVCON ISAF - Dátum: 11.04.2011
Čítanosť: 18616
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share