Preskocit navigáciu

Kontrola prípravy techniky na letnú prevádzku


Kontrola prípravy techniky na letnú prevádzku

Komisia veliteľa síl výcviku a podpory na čele s podplukovníkom Jozefom Ševčíkom vykonala v stredu 30. marca 2011 kontrolu plnenia úloh prípravy techniky na letnú prevádzku na Multifunkčnej zásobovacej základni Západ v Nemšovej, aby tak preverila stav techniky a starostlivosť profesionálnych vojakov o pridelené vozidlá.

„Prechody, ako sa príprava techniky na sezónnu prevádzku kedysi nazývala, sú dôležitým prvkom starostlivosti príslušníkov ozbrojených síl SR o zverenú techniku. Slúži na prípravu pozemnej výzbroje a techniky na prevádzku v klimatických podmienkach pri plnení úloh na území SR ale aj v operáciách medzinárodného krízového manažmentu. Je jedným z rozhodujúcich druhov ošetrovania pozemnej výzbroje a techniky, ručných zbraní a zbraňových systémov, na ktorých sa musia taktiež vykonávať,“ povedal podplukovník Ševčík a dodal, že rozhodujúcimi obdobiami roka v otázkach prípravy techniky je jar a jeseň. „Je mesiac marec a po zime je techniku potrebné skontrolovať, naštartovať, ošetriť materiál používaný počas zimnej prevádzky a uložiť ho tak aby bol pripravený na ďalšie použitie,“ doplnil člen komisie major Bartoš. Príprava techniky na letnú prevádzku má viacero fáz a výsledkom je plne funkčná technika pripravená k plneniu úloh.

Príprava techniky na sezónnu prevádzku sa v Silách výcviku a podpory OS SR vykonáva na základe nariadenia Náčelníka generálneho štábu na prípravu osôb, pozemnej výzbroje a techniky a parkov techniky na prevádzku v letnom období ako aj podľa odborných predpisov trvalo implementovaných do ozbrojených síl.


Kontrola prípravy techniky na letnú prevádzku 2Kontrola prípravy techniky na letnú prevádzku 2Kontrola prípravy techniky na letnú prevádzku 2Kontrola prípravy techniky na letnú prevádzku 2Kontrola prípravy techniky na letnú prevádzku 3Kontrola prípravy techniky na letnú prevádzku 3Kontrola prípravy techniky na letnú prevádzku 3Kontrola prípravy techniky na letnú prevádzku 3Kontrola prípravy techniky na letnú prevádzku 4Kontrola prípravy techniky na letnú prevádzku 4Kontrola prípravy techniky na letnú prevádzku 4Kontrola prípravy techniky na letnú prevádzku 4Kontrola prípravy techniky na letnú prevádzku 5Kontrola prípravy techniky na letnú prevádzku 5Kontrola prípravy techniky na letnú prevádzku 5Kontrola prípravy techniky na letnú prevádzku 5

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 30.03.2011
Čítanosť: 17709
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share