Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Štábny kaplán a psychologička tk Sliač sú oporou kolegom aj pacientom v nemocnici AGEL Zvolen


Štábny kaplán a psychologička tk Sliač sú oporou kolegom aj pacientom v nemocnici AGEL Zvolen

Príslušníci taktického krídla Sliač (tk Sliač) plnia od pondelka 22. februára 2021 úlohy v Nemocnici AGEL Zvolen v rámci operácie „Spoločná hradba“. Pre túto aktivitu vyčleňuje tk Sliač spolu 24 profesionálnych vojakov, ktorí plnia úlohy na rôznych oddeleniach nemocnice. Medzi inými sú nasadení aj psychologička útvaru poručíčka Júlia Kliman Ditteová a štábny kaplán poručík Dominik Jáger.

Štábny kaplán poručík Jáger dočasne odložil plnenie úloh duchovnej služby v tk Sliač a aktuálne je nasadený ako sanitár priamo na oddelení pacientov postihnutých ochorením COVID-19. Psychologička poručíčka Kliman Ditteová plnila úlohy počas dvoch týždňov na internom oddelení. Podľa slov ich kolegov z tk Sliač a nových spolupracovníkov z Nemocnice AGEL Zvolen je ich pôsobenie v nemocnici veľkým prínosom a sú oporou aj počas ťažkých chvíľ, ktorých je vzhľadom na závažnosť situácie naozaj veľa. Zároveň sú veľkou oporou aj pre samotných pacientov, ktorí na ich prítomnosť reagujú s nádejou a vďakou.

Štábny kaplán poručík Jáger tak okrem úloh sanitára plní aj úlohy duchovného pre pacientov, ktorí si jeho pomoc vyžiadajú. Konštatuje, že práca v nemocnici je preňho ďalším z poslaní a výziev, ktoré služobná kariéra prináša. Svoje pôsobenie v Nemocnici AGEL komentuje vždy s veľkou pokorou a zároveň do tohto poslania vnáša aj úsmev a pozitívnu náladu, ktorú šíri okolo seba aj v tk Sliač.

Za prínos a pomoc pri plnení úloh v operácií „Spoločná hradba“, či už profesionálnu alebo ľudskú patrí všetkým vyčleneným príslušníkom tk Sliač veľká vďaka.


Štábny kaplán a psychologička tk Sliač sú oporou kolegom aj pacientom v nemocnici AGEL ZvolenŠtábny kaplán a psychologička tk Sliač sú oporou kolegom aj pacientom v nemocnici AGEL ZvolenŠtábny kaplán a psychologička tk Sliač sú oporou kolegom aj pacientom v nemocnici AGEL ZvolenŠtábny kaplán a psychologička tk Sliač sú oporou kolegom aj pacientom v nemocnici AGEL ZvolenŠtábny kaplán a psychologička tk Sliač sú oporou kolegom aj pacientom v nemocnici AGEL ZvolenŠtábny kaplán a psychologička tk Sliač sú oporou kolegom aj pacientom v nemocnici AGEL ZvolenŠtábny kaplán a psychologička tk Sliač sú oporou kolegom aj pacientom v nemocnici AGEL Zvolen

Autor: tk Sliač , Foto: tk Sliač - Dátum: 18.03.2021
Čítanosť: 3008
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share