Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
August 2021
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     


Vyhlásenie o prístupnosti

Dva dni profesionálov z Viničného s deťmi


Dva dni profesionálov z Viničného s deťmi

Príslušníci technického oddielu vo Viničnom okrem bežných povinností v dňoch 21. a 22. septembra 2020 urobili zaujímavý program pre deti zo základnej školy vo Viničnom  a študentov Strednej odbornej školy (ďalej SOŠ) vinársko - ovocinárskej v Modre.

Prvý deň študentom v priestoroch SOŠ vinársko – ovocinárskej v Modre pripravili branné cvičenie, počas ktorého sa žiaci 3. ročníka oboznámili s používaním prostriedkov individuálnej ochrany jednotlivca, so spôsobmi záchrany ľudského života pri rôznych situáciách, prezreli si ukážky výstroja a výzbroje OS SR, profesionálny psovod so služobným psom Benym im predviedol výcvik psa ako aj dynamickú ukážku zaistenia páchateľa pri narušení vojenského objektu.

22. septembra sa v priestoroch technického oddielu Viničné uskutočnil deň otvorených dverí pri príležitosti Dňa OS SR. Tento deň sa niesol v komornejšom duchu vzhľadom na súčasnú situáciu, zúčastnili sa ho po etapách deti piateho a šiesteho ročníka základnej školy vo Viničnom a študenti druhého ročníka SOŠ vinársko - ovocinárskej z Modry. Na ôsmich pracoviskách si mohli deti vyskúšať rôzne aktivity. Príslušníci technického oddielu predviedli dynamickú a statickú ukážku vojenskej techniky, ukážku prostriedkov individuálnej ochrany jednotlivca, ukážku zbraní a zaujímavý výcvik služobného psa. Deti sa mohli aj zabaviť v disciplínach ako napríklad hod gumeným granátom na terč, súťaž v preťahovaní lanom, nanášanie maskovacích farieb na tvár a streľba zo vzduchovej zbrane.

Obidva dni mali pozitívnu odozvu, pani riaditeľka SOŠ v Modre osobne poďakovala veliteľovi technického oddielu za profesionálny prístup a organizáciu. Spokojnosť bola  na oboch stranách.


Dva dni profesionálov z Viničného s deťmiDva dni profesionálov z Viničného s deťmiDva dni profesionálov z Viničného s deťmiDva dni profesionálov z Viničného s deťmiDva dni profesionálov z Viničného s deťmiDva dni profesionálov z Viničného s deťmiDva dni profesionálov z Viničného s deťmiDva dni profesionálov z Viničného s deťmiDva dni profesionálov z Viničného s deťmiDva dni profesionálov z Viničného s deťmiDva dni profesionálov z Viničného s deťmiDva dni profesionálov z Viničného s deťmiDva dni profesionálov z Viničného s deťmiDva dni profesionálov z Viničného s deťmi

Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 29.09.2020
Čítanosť: 3342
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share