Preskocit navigáciu

Športový deň v Bernolákove


Športový deň v Bernolákove

Príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR si dňa 23. júla pripravili bohatý športový deň pre deti z Centra detí a rodiny v Bernolákove. Pri príchode do centra slobodníčka Magdaléna Grígerová spolu s čatárom Marekom Turčekom deti budili pokrikom „budíček“, aby sme ich pripravili na menší vojenský výcvik, ktorý ich v ten deň čakal. Na začiatku programu sme všetkých oboznámili s úlohami ČS PSR, ktoré plníme, zároveň bola pripravená ukážka výstroje a výzbroje, ktorú používame pri zabezpečení štátno-protokolárnych úloh a pri výcviku. Slobodník Matúš Balej si pre deti pripravil spojenie stanicami RF-10 a s poľným telefónom. Program pokračoval rozcvičkou pod velením rotného Ľudovíta Vereša, desiatnika Mareka Rybárika a slobodníka Mareka Strečanského, ktorí dali deťom zabrať a zároveň ich naučili niektoré z prvkov sebaobrany. Pre deti bola pripravená prekážková dráha, kde deti museli skákať, podliezať prekážky, hádzať granátmi na cieľ, dvíhať pneumatiku a najmenší preliezali tunelom. Tzv. „rambo“ dráha mala veľký úspech a deti si ju vyskúšali niekoľkokrát. Zároveň si deti mohli vyskúšať malé preskúšanie z telesnej zdatnosti v disciplínach ľah sed za 30 sekúnd, beh na 30 metrov a beh na 60 metrov. Starším deťom kapitánka Andrea Šantorová objasnila podmienky prijatia do Ozbrojených síl SR a podmienkami prijatia k ČS PSR.

Ďakujeme oddeleniu marketingu MO SR a Regrutačnej skupine v Bratislave za pomoc pri zorganizovaní tohto podujatia, zapožičaním materiálu a darovaním propagačného materiálu pre deti.


Športový deň v BernolákoveŠportový deň v BernolákoveŠportový deň v BernolákoveŠportový deň v BernolákoveŠportový deň v BernolákoveŠportový deň v BernolákoveŠportový deň v BernolákoveŠportový deň v BernolákoveŠportový deň v BernolákoveŠportový deň v BernolákoveŠportový deň v BernolákoveŠportový deň v Bernolákove

Autor: kpt. Ing. Andrea Šantorová , Foto: kpt. Ing. Andrea Šantorová - Dátum: 23.07.2020
Čítanosť: 2803
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share