Preskocit navigáciu

Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku spustila vo vlastnej réžii testovanie na ochorenie COVID-19


Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku spustila vo vlastnej réžii testovanie na ochorenie COVID-19

Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok – fakultná nemocnica spustila od pondelka vo vlastnej réžii pilotné testovanie na ochorenie COVID-19 metódou RT - PCR v reálnom čase. Predpokladaná kapacita testovania za deň je 60 testov, pričom už v utorok bolo vykonaných prvých 25 testov s vysokou presnosťou. Pripravenosť zariadenia na fungovanie v stave „červenej nemocnice“ prišli dnes skontrolovať minister obrany SR Jaroslav Naď a náčelník Generálneho štábu OS SR gen. Daniel Zmeko.

V týchto dňoch postupne navštevujeme zariadenia rezortu obrany, ktoré sú v prvej línii v boji s ochorením COVID-19, a teda aj v kontakte s ľuďmi, u ktorých sa potvrdilo, alebo v budúcnosti potvrdí toto ochorenie. Som veľmi rád, že naša nemocnica prijala všetky potrebné opatrenia, aby vedela občanom Slovenska poskytnúť tú najlepšiu zdravotnú starostlivosť,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď. Zároveň pri tejto príležitosti poďakoval personálu nemocnice, ako aj tým, ktorí sa podieľajú na boji s koronavírusom za ich prácu a nasadenie. Ako ďalej doplnil, ústredná vojenská nemocnica vie poskytnúť komplexnú zdravotnú starostlivosť 60 pacientom vrátane zabezpečenia pľúcnej ventilácie, pričom celkovo je pripravená hospitalizovať takmer 250 pacientov s ochorením COVID-19.

Súčasťou opatrení ústrednej vojenskej nemocnice bola aj reprofilizácia 184 lôžok, teda viac ako tretina lôžkovej kapacity, pre pacientov s koronavírusom. V týchto dňoch zároveň prebieha rekonštrukcia budovy bývalej polikliniky na Považskej ulici v Ružomberku, ktorá bude slúžiť ako pavilón pre pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19. Ústredná vojenská nemocnica objednala tiež 4 transportné biovaky, ktoré budú v prípade potreby slúžiť na prepravu pacientov z tohto pavilónu na iné pracoviská v rámci nemocnice.


Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku spustila vo vlastnej réžii testovanie na ochorenie COVID-19 Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku spustila vo vlastnej réžii testovanie na ochorenie COVID-19 Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku spustila vo vlastnej réžii testovanie na ochorenie COVID-19

Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - Dátum: 08.04.2020
Čítanosť: 4999
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share