Deň otvorených dverí v posádke Nitra


Deň otvorených dverí v posádke Nitra

Protilietadlová raketová brigáda a 12. mechanizovaný prápor v Nitre pripravili v piatok 7. júna pri príležitosti Medzinárodného dňa detí  Deň otvorených dverí posádky Nitra, tentokrát v Krškanských kasárňach. S prácou vojakov, policajtov a hasičov sa prišlo oboznámiť  približne 450 detí z Nitrianskeho kraja.

Pre návštevníkov bol pripravený bohatý program, ktorý bol sprevádzaný statickými ukážkami zbraní a bojovej techniky pozemných a vzdušných síl. Na nástupisku mechanizovaného práporu sa veľkosťou vynímala technika protilietadlovej raketovej brigády, najmä Transporter KRAZ určený na prepravu a krátkodobé skladovanie kontajnerov s raketou 5V55 a odpaľovacie zariadenie 5P85 SU. S veľkým ohlasom sa stretla aj statická ukážka bojového vozidla pechoty, ktoré bolo najmä pre deti mimoriadne atraktívne. Ďalším spestrením programu bola ukážka techniky hasičského a záchranného zboru a vojenskej polície, ktorá doplnila výbornú atmosféru zvukovým ladením svojich sirén a taktiež príslušníci KR PZ v Nitre si pre návštevníkov pripravili statickú ukážku  policajnej techniky. V rámci programu boli na jednotlivých stanoviskách aj súťaže, v ktorých si deti mohli preveriť svoju silu a zručnosti. Lákadlom pre návštevníkov boli dynamické ukážky, v rámci ktorých psovodi  protilietadlovej raketovej brigády so svojimi štvornohými zverencami predstavili verejnosti svoje spôsobilosti pri práci služobných psov a tradične na vysokej úrovni sa prezentovali v dynamickej ukážke aj príslušníci prieskumnej čaty 12. mechanizovaného práporu, ktorí predviedli boj zblízka.

Podujatie bolo zorganizované na vysokej úrovni, o čom svedčila aj spokojnosť účastníkov podujatia. V rámci Dňa otvorených dverí si každý našiel čo ho zaujímalo a návštevníci odchádzali plní dojmov a zážitkov. Aktivity podobného druhu prispievajú k pozitívnemu obrazu Ozbrojených síl, čo sa potvrdilo aj spätnou väzbou od mnohých zúčastnených. 


Deň otvorených dverí v posádke NitraDeň otvorených dverí v posádke NitraDeň otvorených dverí v posádke NitraDeň otvorených dverí v posádke NitraDeň otvorených dverí v posádke NitraDeň otvorených dverí v posádke NitraDeň otvorených dverí v posádke NitraDeň otvorených dverí v posádke NitraDeň otvorených dverí v posádke NitraDeň otvorených dverí v posádke NitraDeň otvorených dverí v posádke NitraDeň otvorených dverí v posádke NitraDeň otvorených dverí v posádke NitraDeň otvorených dverí v posádke NitraDeň otvorených dverí v posádke NitraDeň otvorených dverí v posádke NitraDeň otvorených dverí v posádke NitraDeň otvorených dverí v posádke Nitra

Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 07.06.2019
Čítanosť: 2994
Verzia pre tlač

Skočiť na menu