Preskocit navigáciu

Opravárenský prápor bol ocenený zapožičaním bojovej zástavy


Opravárenský prápor  bol ocenený zapožičaním bojovej zástavy

Podľa § 7 ods. 3 písm. e) zákona č. 321/2002 Z. z. o ozbrojených silách Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov a za dlhoročné ocenenie doterajšej práce prezident Slovenskej republiky svojim rozkazom č. 3 z 19. februára 2019 zapožičal Opravárenskému práporu Martin bojovú zástavu. Tejto pocty sa Opravárenskému práporu dostalo ako vôbec prvému logistickému útvaru v novodobej histórii Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Spolu s opravárenským práporom boli odovzdané ďalšie 4 bojové zástavy vybraným útvarom Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

 

Stotožňujeme sa so slovami veliteľa Taktického krídla Sliač plukovníka Martina Kuterku, ktorý vo svojom poďakovaní v mene preberajúcich veliteľov povedal, že bojová zástava je jeden z hlavných symbolov vojenského útvaru a vojenského zväzku Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Prevziať si bojovú zástavu z rúk prezidenta Slovenskej republiky a hlavného veliteľa Ozbrojených síl Slovenskej republiky vnímame ako najväčšie ocenenie našej práce. Napĺňa nás hrdosťou, ale zároveň zakladá obrovský záväzok, že v našom úsilí brániť slobodu, nezávislosť a zvrchovanosť Slovenskej republiky nesmieme poľaviť.

 

Sme hrdí na ocenenie doterajšej práce získaním zapožičania bojovej zástavy a sme presvedčení, že úlohy, ktoré budú pred opravárov postavené budeme plniť na vysokej odbornej úrovni. Zapožičanie bojovej zástavy je ocenenie za trvale výborné výsledky vo všestrannej technickej podpore vojenských útvarov a zariadení Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Toto ocenenie nepatrí len terajším, ale aj všetkým bývalým príslušníkom Opravárenského práporu Martin, ktorí šírili jeho dobré meno už od jeho existencie v roku 1950.


Slávnostný ceremoniál odovzdania zapožičaných bojových zástav sa uskutočnil 23. mája 2019 v záhrade Grasalkovičovho paláca v Bratislave. Bojovú zástavu z rúk prezidenta SR prevzal veliteľ práporu podplukovník Rastislav Bodik.

FotogalériaFotogaléria

Autor: mjr. Jozef HOJO , Foto: MO SR - Dátum: 30.05.2019
Čítanosť: 3610
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share