Preskocit navigáciu

Memoriál podplukovníka ThLic. Michala ŠTANGA


Memoriál podplukovníka ThLic. Michala ŠTANGA

V dňoch 31. januára a 1. februára 2019 sa konal 13. ročník Memoriálu podplukovníka ThLic. Michala Štanga v minifutbale. Podplukovník ThLic. Michal Štang zahynul pri leteckej nehode lietadla An-24 dňa 19. januára 2006. Práve na jeho počesť sa Generálny štáb OS SR v spolupráci s Vikariátom Ordinariátu OS SR rozhodli usporiadať turnaj v minifutbale. Turnaj sa uskutočnil vo Zvolene, kde podplukovník Štang pôsobil 9 rokov vo funkcii vojenského dekana na Veliteľstve vzdušných síl OS SR.

Turnaja sa zúčastnili príslušníci Akadémie OS SR z Liptovského Mikuláš, 5. pluk špeciálneho určenia zo Žiliny, veliteľstvo Vzdušných síl zo Zvolena, zmiešané družstvo z Rožňavy a družstvo z Prešova. Príslušníci ČS PSR obsadili 3. miesto v turnaji a najlepším hráčom turnaja sa stal príslušník 2. roty ČS PSR slob. Tomáš Cibuľa. Útvar ČS PSR vzorne reprezentovalo 10 profesionálnych vojakov:
- kpt. Ing. Stanislav Rišian, kpt. Ing. Tomáš Medo, rtn. Zdenko Pehanič, rtn. Bc. Andrej Váslavík, čat. Stanislav Štrbavý, des. Andrej Štibrich, des. Kristián Baláž, slob. Ján Vilhan, slob. Tomáš Cibuľa, voj. 2.st. Ľubomír Mandík.


Memoriál podplukovníka ThLic. Michala ŠTANGA

Autor: kpt. Ing. Andrea Šantorová , Foto: kpt. Ing. Stanislav Rišian - Dátum: 01.02.2019
Čítanosť: 3070
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share