Preskocit navigáciu

Vrchní predstavitelia UNFICYP prišli do Sektoru 4 odovzdať medaile za službu v operácii


Vrchní predstavitelia UNFICYP prišli do Sektoru 4 odovzdať medaile za službu v operácii

Špeciálna predstaviteľka generálneho tajomníka OSN Elizabeth Spehar a veliteľ síl generálmajor Mohammad Humayun Kabir navštívili Sektor 4 pri príležitosti odovzdávania medailí za službu v operácii UNFICYP. Ceremónia sa konala dňa 24. júla 2018 a zúčastnili sa jej vysoko postavení predstavitelia veliteľstva misie na Cypre. Vojakov prišli tiež pozdraviť veľvyslanec SR na Cypre Jeho Excelencia Pán Ján Škoda a veľvyslankyňa ČR Jej Excelencia Pani Helena Bambasová.

V úvode ceremónie sa všetkým prítomným prihovoril veliteľ Sektoru 4 podplukovník Jaroslav Marko, ktorý ocenil prácu a nasadenie, s akým vojaci vykonávajú činnosti vedúce k napĺňaniu mandátu OSN a požiadal Špeciálnu predstaviteľku generálneho tajomníka OSN pani Elizabeth Spehar a tiež veliteľa síl UNFICYP na Cypre generálmajora Humayun Kabira o udelenie medailí nasadeným vojakom. Po samotnej ceremónii sa vojakom tiež prihovorila pani Elizabeth Spehar, ktorá zdôraznila úlohu vojenského komponentu v rámci operácie. O jeho úlohe a dôležitosti, ako povedala aj samotným vojakom, informovala tiež na pôde OSN, kde sa aktuálne rokuje o predĺžení mandátu pre operáciu a ktorého znenie môže priniesť v budúcnosti zmeny v jej štruktúre. V závere svojho príhovoru poďakovala za službu vojakom pôsobiacich v sektore 4 a vyjadrila spokojnosť s vysokou mierou ich angažovanosti v záujme plnenia operačných úloh.

Ceremónia udeľovania medailí bola ukončená slávnostným pochodom a pokračovala neformálnym stretnutím pozvaných hostí na recepcii, počas ktorej mali príslušníci Sektoru 4 možnosť osobne hovoriť s najvyššími predstaviteľmi operácie.


Vrchní predstavitelia UNFICYP prišli do Sektoru 4 odovzdať medaile za službu v operáciiVrchní predstavitelia UNFICYP prišli do Sektoru 4 odovzdať medaile za službu v operáciiVrchní predstavitelia UNFICYP prišli do Sektoru 4 odovzdať medaile za službu v operáciiVrchní predstavitelia UNFICYP prišli do Sektoru 4 odovzdať medaile za službu v operáciiVrchní predstavitelia UNFICYP prišli do Sektoru 4 odovzdať medaile za službu v operáciiVrchní predstavitelia UNFICYP prišli do Sektoru 4 odovzdať medaile za službu v operáciiVrchní predstavitelia UNFICYP prišli do Sektoru 4 odovzdať medaile za službu v operáciiVrchní predstavitelia UNFICYP prišli do Sektoru 4 odovzdať medaile za službu v operáciiVrchní predstavitelia UNFICYP prišli do Sektoru 4 odovzdať medaile za službu v operáciiVrchní predstavitelia UNFICYP prišli do Sektoru 4 odovzdať medaile za službu v operáciiVrchní predstavitelia UNFICYP prišli do Sektoru 4 odovzdať medaile za službu v operáciiVrchní predstavitelia UNFICYP prišli do Sektoru 4 odovzdať medaile za službu v operácii

Autor: UNFICYP , Foto: UNFICYP - Dátum: 02.08.2018
Čítanosť: 5834
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share