Preskocit navigáciu

Príprava profesionálov do operácie UNFICYP pokračuje


Príprava profesionálov do operácie UNFICYP pokračuje

V priestoroch Taktického krídla Sliač a Protilietadlovej raketovej brigády Nitra prebehla v dňoch 18. a 22. júna 2018 ďalšia etapa prípravy septembrovej rotácie príslušníkov OS SR do vojenskej operácie UNFICYP (United Nations Peacekeeping Force in Cyprus).

Za operačnú oblasť sa počas tohto týždňa výcviku na Posádkovom cvičisku Kolíňanský vrch, prakticky precvičovali znalostí nadobudnuté počas predchádzajúceho obdobia. Hlavný dôraz bol nasmerovaný na hliadkovanie v priestore zodpovednosti, systém hlásení, rádiovú komunikáciu v anglickom jazyku a hlavne na riešenie incidentov v priestore nasadenia.

Ženijná čata, ako podporný prvok, bola nápomocná pri údržbe letiska a vykonávala práce na špeciálnej technike. Logistická a personálna časť absolvovala špecifické prednášky po jednotlivých odbornostiach. 

Táto fáza odborného výcviku, vedená skúsenými inštruktormi a externými prednášajúcimi, ktorí pôsobili vo  vojenskej operácii UNFICYP, kladie zvýšenú psychickú a fyzickú záťaž na každého jedného profesionálneho vojaka pripravujúceho sa na vyslanie mimo územia SR.

Nadobudnuté praktické zručnosti využijú príslušníci počas záverečného taktického cvičenia v dňoch 26. a 27. júna 2018, ktoré komplexne preverí každého jedného profesionálneho vojaka a ukáže pripravenosť rotácie plniť úlohy v priestore zodpovednosti Sektoru 4 ako aj na veliteľstve v Nikózii.

 


111122223

Autor: VzS OS SR , Foto: VzS OS SR - Dátum: 22.06.2018
Čítanosť: 5303
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share