Preskocit navigáciu

Tradícia aktivít záujmovej tvorivosti spája vojenský personál útvarov vzdušných síl v Posádke Zvolen


Tradícia aktivít záujmovej tvorivosti spája vojenský personál útvarov vzdušných síl v Posádke Zvolen

Dňa 21. júna 2018 sa v priestoroch veliteľstva vzdušných síl vo Zvolene uskutočnilo vyhodnotenie  regionálneho kola aktivity s názvom FotoAtak 2018 a Galéria MIL 2018. Veliteľ Vzdušných síl ozbrojených síl SR, generálmajor Ľubomír Svoboda, ktorý je zároveň veliteľom Posádky Zvolen vo svojom príhovore vyzdvihol, že v udržiavaní tejto tradície sa spája kreativita a možnosť odprezentovať tvorivosť vojakov, civilných zamestnancov, vojenských dôchodcov. Zároveň je ideálnou formou pre prácu s rodinnými príslušníkmi.

Výstavu vskutku pestrých súťažných diel dopĺňali lietajúce modely zo zbierky plukovníka v. v. Jaroslava Halušku veliteľstva vzdušných síl a historické motorky rotmajstra Jozefa Bršela z Krídla velenia, riadenia a prieskumu Zvolen. K záujemcom o zviditeľnenie špeciálnych tvorivých schopností z radov zástupcov vojenských zariadení a útvarov v posádke sa ako vystavujúci v trvaní jedného týždňa pridali rodinné príslušníčky vojenských dôchodcov, profesionálnych vojakov a zamestnancov.

Existencia Strediska kultúrno-osvetových činností posádky Zvolen vytvára predpoklad pre rozvíjanie kvality života, udržiavanie, ale najmä neustále rozvíjanie tradícií, ktoré začali pred polstoročím s názvami ASUT a ASTT. Tohtoročné kolo vo Zvolene, nezávisle od meniacich sa názvov akcií, v číslach pozostávalo z 22 vystavujúcich a 150 rozmanitých exponátov.


11112222333344445

Autor: mjr. Zdenko Baranec , Foto: rtn. Miroslava Indrová - Dátum: 22.06.2018
Čítanosť: 4803
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share