Nová služba vo Vojenskej polícii


Nová služba vo Vojenskej polícii

S cieľom skvalitnenia výkonu služby a zabezpečenia kvalitného prenosu informácií je od dňa 01.07.2017 vo Vojenskej polícii zriadená nová služba nahradzujúca starý systém stálych služieb odborov policajného výkonu Vojenskej polície. Služba je postavená na systéme 24 hodinových zmien Operačného dozorného Vojenskej polície a pokrýva celé územie Slovenskej republiky.

Hlavnou úlohou je riadenie síl a prostriedkov Vojenskej polície a zabezpečenie okamžitého informačného toku v zložke Vojenskej polície, v rezorte MO SR i smerom k mimorezortným bezpečnostným a záchranným zložkám.

Pôvodné stále služby odborov policajného výkonu Prešov a Bratislava nahradilo centrálne pracovisko Operačných dozorných Vojenskej polície. Zmena sa skladá z dvoch príslušníkov Vojenskej polície určených výhradne pre tento druh služby s miestom výkonu služby v Trenčíne.


Vojenská polícia si od novo zriadeného pracoviska zloženého z príslušníkov Vojenskej polície s dlhoročnou praxou sľubuje najmä zabezpečenie okamžitého informačného toku medzi ministerstvom obrany a ministerstvom vnútra a taktiež koordináciu síl a prostriedkov Vojenskej polície.


Do pôsobnosti novovzniknutej služby patrí prijímanie informácií o dopravných nehodách , škodových udalostiach , podnetoch o páchaní protiprávnej činnosti, pomoc pri riešení problémov pri presunoch vojenskej techniky , oznamovanie udalostí a mimoriadnych udalostí , pátranie po vojakoch, odcudzených veciach ministerstva obrany SR apd.

Tieto poznatky a skutočnosti týkajúce sa rezortu obrany , profesionálnych vojakov a zamestnancov rezortu obrany môžete oznamovať na pracovisko operačného dozorného Vojenskej polície prostredníctvom: telefónneho čísla +421 960 339 484, +421 903 824 295, prípadne faxom na č. +421 960 339 494, alebo mailom na adresu mp.tn@mil.sk.


Nová služba vo Vojenskej polícii Nová služba vo Vojenskej polícii

Autor: VP - Dátum: 13.07.2017
Čítanosť: 8237
Verzia pre tlač

Skočiť na menu