Preskocit navigáciu

Vlčáková v atletike tretia a štvrtá


Vlčáková v atletike tretia a štvrtá

Na 70. majstrovstvách Slovenskej republiky v atletike, ktoré sa konali 1.-2. júla 2017 na štadióne na Štiavničkách v Banskej Bystrici, obsadila v kategórii „ženy“ v behu na 800 metrov študentka 3. ročníka Akadémie ozbrojených síl voj. Lucia Vlčáková 3. miesto a získala tak bronzovú medailu.
Výsledky na prvých troch miestach:
1. Alexandra Štuková 2:06,22
2. Martina Šamudovská 2:11,78
3. Lucia Vlčáková 2:15,19
„800-vka sa bežala v sobotu o pol siedmej večer, bol to môj prvý štart v takej neskorej hodine. Čakala som taktický beh na finiš ale od začiatku sa bežalo rýchlo a posledných 150 metrov som už nemala sily na zrýchlenie“, uviedla Lucia.
V behu na 1500 metrov obsadila Vlčáková pekné 4. miesto. „Vedela som, že tento beh sa rozbehne veľmi rýchlo, vyčkávala som na posledných miestach a približne 500 m pred cieľom som zrýchľovala a postupne som sa prepracovala na 3. až 4 miesto, napokon som tesne prehrala súboj o medailu, podpísala sa na tom aj únava z predchádzajúcej osemstovky.“
Lucia prezrádza, že mala vyššie ambície. „Teší ma zisk prvej medaile na letných majstrovstvách SR, ale očakávania som mala iné“.
Voj. Lucia Vlčáková, ktorá bude 7. júla 2017 v AOS promovaná a slávnostne vyradená do hodnosti poručík, ešte v týždni pretekov skladala štátne skúšky a pasovala sa s chorobou. „Verím, že keď sa všetko ustáli, zúročím svoj tréning na ďalších pretekoch, ktoré ma čakajú.“
Mladá atlétka plánuje ďalej externe študovať na AOS a zároveň sa venovať kráľovnej športu „atletike“ pod hlavičkou Dukla Banská Bystrica. Zároveň dodáva, že je vďačná akadémii za umožnenie prípravy v tomto športe a trénerovi pplk. Romanovi Benčíkovi, ktorý ju na takéto podujatia pripravuje.


Vlčáková v atletike tretia a štvrtáVlčáková v atletike tretia a štvrtá

Autor: -hg- , Foto: archív -lv- - Dátum: 04.07.2017
Čítanosť: 5407
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share