Preskocit navigáciu

Cvičenie COMMON ARROW


Cvičenie COMMON ARROW

V dňoch 9. a 10 mája 2017 bolo v priestoroch krídla velenia, riadenia a prieskumu (kvrps) Zvolen vykonané cvičenie COMMON ARROW 03/17, zamerané na výcvik bojových zmien veliteľských stanovíšť palebných prostriedkov PVO za účasti príslušníkov veliteľstva vzdušných síl, OPCEN kvrps a protilietadlovej raketovej brigády Nitra. Cvičenie bolo organizované a riadené zo stupňa CAOC Uedem za využitia distribuovanej simulácie vzdušnej situácie. V rámci cvičenia bola vykonaná teoretická príprava cvičiacich so zameraním na vedenie vzdušnej operácie NATO prostriedkami PVO a obsluhu automatizovaných prostriedkov velenia formou prezentácií a praktického školenia.

Prípravu samotného cvičenia, podkladov a simulácie zabezpečoval CAOC Uedem. Aktívne sa cvičenia zúčastnili 2 krajiny (POL, SVK) a pozorovatelia z ostatných Stredísk riadenia a uvedomovania.

Boli simulované vlastné sily, protivník a neutrálne prostriedky. Počas cvičenia bolo simulovaných množstvo rôznych typov cieľov, od jednotlivých až po skupiny cieľov, na ktoré bola vedená bojová činnosť.

O priebehu cvičenia a spôsobe plnenia úloh sa živo zaujímal aj zástupca veliteľa vzdušných brigádny generál Miroslav Lorinc.

Cvičenie COMMON ARROW 03/17 bolo dobrou výcvikovou príležitosťou na nácvik a zladenie velenia prostriedkom PVO. Úlohy cvičenia boli splnené.


1

Autor: kvrps , Foto: kvrps - Dátum: 17.05.2017
Čítanosť: 3903
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share