Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
August 2021
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     


Vyhlásenie o prístupnosti

Insígnie útvaru


Znak útvaru - Fénix

Nádherný vták veľký ako labuť so šarlátovým perím, veľkým zlatým chvostom, zobákom a pazúrmi. Nie je nebezpečný, ale je ťažké ho skrotiť. Dožíva sa mimoriadne vysokého veku, pretože sa môže znovu zrodiť. Keď mu začne zlyhávať telo, vzbĺkne a z popola povstane znovu ako mláďa. V okamihu svojej smrti zhorí a opätovne sa zrodí z popola. Jeho slzy majú liečivé účinky, spev fénixa má čarovnú moc upokojenia a povzbudenia. Zvyšuje odvahu dobrého človeka a zavieva strach do sŕdc nečistých, je schopný uniesť nesmierne ťažký náklad. 

53. prápor poľných služieb Hlohovec je logistickou jednotkou (Fénix nie je nebezpečný, ale je ťažké ho skrotiť.) a má za úlohu v poli zabezpečiť pre podporované jednotky tieto služby:

  • Prepravné kapacity – osoby, technika, materiál, proviant, pitná voda, náhradné diely, PHM ( Fénix je schopný uniesť nesmierne ťažký náklad)
  • Poľné služby - evakuácia, poskytnutie pomoci raneným a ich odsun, pohrebné služby, údržba a obmena výstroje, úprava a distribúcia vody, zabezpečenie proviantom, zabezpečenie hygieny v poli (Slzy Fénixa majú liečivé účinky, spev fénixa má čarovnú moc upokojenia a povzbudenia. Zvyšuje odvahu dobrého človeka a zavieva strach do sŕdc nečistých)

Fénix plne vyjadruje charakter a poslanie práporu t.j. plnenie úloh logistickej podpory na taktickej ale i operačnej úrovni pre pozemné a vzdušné sily (Fénix charakterizuje odvahu, tvorivosť, idealizmus, predstavivosť, cieľavedomosť, rozhodnosť, súťaživosť, sústredenosť a činorodosť).

 

   

                         

   

 

  pasovaci mec  

                      pasovací meč                   

 

 

sabla vz. 84

                                   šabľa vz. 84

 

sabla vz. 84 rukovat

                          šabľa vz. 84 rukoväť

 

 

Skočiť na menu


Share