Preskocit navigáciu

Októbrová velitežská porada na VePBA


Októbrová velitežská porada na VePBA

V  piatok 30. októbra sa priestory  bratislavských Duklianskych kasární  stali dejiskom októbrovej velitežskej porady veliteža Velitežstva posádky Bratislava (VePBA) za účasti hlavných funkcionárov velitežstva a podriadených súčastí.

Nosnými témami porady veliteža plukovníka Jána Mareka bola aktuálna situácia vo VePBA a vyhodnotenie splnenia ciežov a rozhodujúcich úloh VePBA za uplynulý mesiac ako aj za tretie výcvikové obdobie vo výcvikovom roku 2015. Velitelia podriadených jednotiek časovo i obsahovo program zasadnutia naplnili.

Velitež si všetkých pozorne vypočul a po analýze súčasnej situácie vo Velitežstve posádky Bratislava, upozorňujúc na nedostatky zvl᚝ v oblasti výstrojného zabezpečenia vojakov, predstavil za podpory náčelníka štábu VePBA podplukovníka Františka Mikloviča, víziu ďalšieho smerovania VePBA a zlepšenie stavu činnosti. 

V ďalšej časti porady dostal slovo náčelník Skupiny personálnej podpory kapitán Peter Krumpál, ktorý zúčastnených v stručnosti informoval o zákone č. 281/2015 Z.z. o štátnej službe profesionálnych vojakov a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Následne objasnila právna poradkyňa veliteža pani Mgr. Ivona Ondrejková prítomným inštitút nerovnomerného rozvrhnutia služobného času a čerpania náhradného vožna za prácu nadčas.

V záverečnom príspevku plukovník Ján Marek  nezabudol poďakova príslušníkom Čestnej stráže OS SR a vojenských hudieb za poctivo odvedenú prácu v oblasti zabezpečovania štátno-protokolárnych aktivít, ale aj úspešnú reprezentáciu OS SR na rozličných domácich i zahraničných aktivitách.


Októbrová velitežská porada na VePBAOktóbrová velitežská porada na VePBAOktóbrová velitežská porada na VePBAOktóbrová velitežská porada na VePBAOktóbrová velitežská porada na VePBA

Autor: npor. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: npor. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ - Dátum: 02.11.2015
Čítanos: 4681
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share