Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
August 2021
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     


Vyhlásenie o prístupnosti

SLOVCON: Sme tu na to, aby sme pomohli obyvateľom


SLOVCON: Sme tu na to, aby sme pomohli obyvateľom Stabilizačná operácia spojeneckých síl v Alfalande aj dnes pokračovala realizovaním projektov na pomoc obyvateľom v najkritickejšej provincii Wida Fari. Úspešnosť realizácie projektov podporila aj dnešná ofenzívna operácia na vyčistenie priestoru hniezda militantov, ktorú uskutočnili jednotky slovenskej 11. mechanizovanej prápornej skupiny.
Operácia Cleaner je zatiaľ úspešná aj vďaka leteckej podpore a delostrelectvu.

Pozemné jednotky na bojových vozidlách pechoty úspešne čistili priestor, v ktorom sa nachádzali ozbrojení povstalci narúšajúci stabilizáciu bezpečnostného prostredia v provincii. Doteraz plnené stabilizačné a humanitárne úlohy našich jednotiek spojené s rekonštrukciou krajiny v ostatnom období atakujú militanti čoraz častejšie. Ohnisko útočných aktivít povstalcov má tendenciu rozrastať sa preto je nutné zničiť v krátkom čase použitím čo najväčšej sily, aby v stabilizačných úlohách bolo možné pokračovať. Pri postupe jednotky čelili chemickej hrozbe a zamínovanému územiu. Na priebeh cvičenia mali možnosť dozerať aj zástupcovia lokálnych médií, ktorí boli pri dodržaní bezpečnostných opatrení zasadení na pozorovateľne.

Zároveň dnes v obci Osuské postavili slovenskí ženisti most cez Brezovský potok, ktorý pri tohtoročných povodniach zničil most medzi obcou a osadou Rásnik, čím bola zničená jediná prístupová cesta do osady. Obyvatelia i osady pri slávnostnom odovzdaní mosta prejavovali vďačnosť slovenským vojakom aj zaspievaním ich tradičnej "Piesne šťastia" spolu s tancom.

Naďalej dnes pokračovalo vyjednávanie zástupcov prápornej skupiny s únoscami, ktorí stále odmietajú prepustiť slovenského zdravotníka zajatého pred dvoma dňami.

Kancelária pre verejné informovanie počas dnešného dňa zorganizovala dobrovoľnú finančnú zbierku vo veliteľstve práporu. Spolu bolo vyzbieraných 230 USD, za ktoré boli nakúpené písacie a iné školské potreby ako darčeky pre deti v rámci zajtrajšej operácie CIMIC - Text Book.

Podľa výsledkov monitoringu PSYOPS sa verejná mienka v Alfalande mierne naklonila v náš prospech. V tomto trende slovenský kontingent mieni aj naďalej pokračovať ďalšími humanitárnymi aktivitami v prospech domáceho obyvateľstva s cieľom priniesť stabilitu do tejto krízovej oblasti.

SLOVCON: Sme tu na to, aby sme pomohli obyvateľomSLOVCON: Sme tu na to, aby sme pomohli obyvateľomSLOVCON: Sme tu na to, aby sme pomohli obyvateľomSLOVCON: Sme tu na to, aby sme pomohli obyvateľomSLOVCON: Sme tu na to, aby sme pomohli obyvateľomSLOVCON: Sme tu na to, aby sme pomohli obyvateľom

Autor: PIO , Foto: PIO - Dátum: 20.10.2010
Čítanosť: 24900
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share